Negara Kongsi Gelap Menjadi Harapan Pembangkang.

Pakatan Harapan gusar dengan Pembentangan Rang Undang Undang Majlis Keselamatan Negara 2015 (MKN) yang di bentang untuk di luluskan dalam Parlimen hari ini. Gesaan dari Mohamed Hanipa Maidin (AMANAH-Sepang) yang meminta penangguhan kelulusan seperti tidak logik dengan alasan sibuk dengan pembentangan Bajet serta tidak sempat membahaskan kandungan Rang Undang Undang MKN 2015 secara terperinci.

Peningkatan jenayah samada terancang mahupun tidak pastinya akan menjadi agenda pembangkang apabila sesuatu yang buruk terjadi. Semua kesalahan pasti akan mereka menyalahkan kerajaan kerana tidak peka dan tegas dalam melaksanakan undang undang. Ini adalah perkara biasa buat pembangkang yang mencari ‘political mileage’ dalam mencari simpati rakyat dan membangkitkan kemarahan rakyat terhadap kerajaan.

Pertemuan Nurul Izzah bersama Jacel Kiram lll tempohari cukup memberi gambaran negatif terhadap isu keselamatan negara selepas insiden Tanduo yang meragut 12 nyawa Perwira Negara. Ini juga menjadi penyebab mengapa Rang Undang Undang MKN 2015 perlu di luluskan dengan kadar segera dalam Parlimen dan di wartakan sebagai langkah pencegahan untuk sebarang aktiviti yang boleh mengancam ketenteraman awam.

Menjadi persoalan mengapa pihak Pakatan Harapan menentang perlaksanaan yang mampu mencegah keburukan untuk Malaysia dari terjadi, melainkan (PH) memang ada perancangan lain untuk menimbulkan kegelisahan kepada orang awam. Hanipa juga menyifatkan negara akan menjadi negara ‘Polis’ seandainya………

Baca Seterusnya Klik : http://www.bicara.news/category/pandangan/

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

Connecting to %s