SPRM Teliti Laporan Skandal Banglo

Polis akan meneliti semua laporan polis yang dibuat beberapa pihak berhubung penjualan tanah Taman Manggis Fasa 2, di Jalan Burmah di sini yang didakwa mempunyai unsur penipuan dan penyalahgunaan kuasa.

Baca: Harga Rumah Sekitar Banglo Mewah Lim Guan Eng

Timbalan Ketua Polis Pulau Pinang Datuk A.Thaiveegan berkata setakat ini pihaknya menerima dua laporan polis berhubung isu penjualan tanah itu.

“Kami akan teliti terlebih dahulu, jika ada kesalahan di bawah bidang kuasa polis, kami akan buka kertas siasatan.

“Kalau kes itu perlu dirujuk kepada jabatan lain yang sepatutnya, kami akan rujuk perkara itu kepada pihak berkaitan. Pada masa ini terlalu awal untuk saya memberi komen…biar polis teliti (laporan polis) terlebih dahulu,” katanya.

Beliau berkata demikian kepada pemberita selepas Sambutan Hari Polis Ke 209 peringkat Kontinjen Pulau Pinang, di sini hari ini.

Sementara itu, polis akan memanggil Phang Li Koon, wanita yang menjual banglo di Jalan Pinhorn di sini kepada Ketua Menteri Lim Guan Eng, dalam masa terdekat untuk direkod keterangan berhubung akuan berkanunnya.

Ketua Polis Daerah Timur Laut ACP Mior Faridalatrash Wahid ketika dihubungi Bernama berkata polis telah membuka kertas siasatan mengikut Seksyen 199 Kanun Keseksaan untuk menyiasat laporan oleh Pemuda UMNO

Selanjutnya Baca SINIbanglowdap

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

Connecting to %s