Husam Hasut Lawan Presiden?

Mantan Exco Kanan Kerajaan Kelantan  Dato’ Husam Musa yang diketepikan oleh Parti Islam Se-Malaysia (PAS) selepas kalah dalam permilihan parti pada jun tahun lalu telah membawa haluan sendiri.

Baca: PAS Dedah DAP Tidak Boleh Terima Islam Sebagai Pemimpin

Menurut sumber Husam sekarang ini bergerak aktif diatas pentas Pakatan Harapan (PH) yang ditubuhkan 5 bulan yang lalu setelah Pakatan Rakyat (PR) sebelum itu telah dikianati PAS berkubur.

Beliau yang juga Naib Presiden PAS penggal yang lalu dipinggirkan dari parti itu selepas kematian Dato’ Seri Nik Abdul Aziz Nik Mat yang mana ketika itu orang kanan kepada mantan Menteri Besar dan PAS Kelantan.

Husam ketika ini giat membongkarkan salah laku pentadbiran dan penyelewengan PAS di Kelantan serta membuat kecaman terhadap Presiden parti itu dengan harapan beliau akan dipecat dari PAS.

Terbaru Husam yang memperlekehkan kata-kata Presiden PAS Dato’ Seri Abdul Hadi Awang selepas PAS menyokong kerajaan Barisan Nasional (BN) dengan menegur  secara berhemah dan sedia menjadi penasihat kerajaan.

Menurut sumber  dari PH Kelantan ada individu  dari PAS Terengganu datang ke Kelantan berkunjung serta mengadap mantan naib presiden PAS itu.

SIAPAKAH yang membuat pertemuan SULIT dengan Husam yang datangnya dari PAS Terengganu?

ADAKAH orangnya dari kepimpinan tertinggi PAS Terengganu yang membuat penafian bahawa mereka ada gerakkan untuk menjatuhkan Hadi dalam senyap?

Umum mengetahui pergolakan PAS Terengganu ketika…………

Baca Selanjutnya Di SINI

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

Connecting to %s