1.5 Juta Pekerja Bangladesh, Di Mana Silapnya?

Kemasukan warga asing sama ada secara sah mahu pun tidak menjadi perbincangan hangat sepanjang minggu ini. Ditambah dengan kenyataan bahawa kerajaan akan ‘membawa’ masuk sejumlah 1.5 juta warganegara Bangladesh untuk bekerja dalam negara ini.

Umum seperti keliru apabila membahaskan tentang implikasi yang sedia wujud dengan kebanjiran rakyat asing yang masuk bekerja di negara ini.

Kemalasan meredah fakta dan faktor menjadi penyakit kepada kebanyakan rakyat Malaysia yang tidak memahami langkah yang diambil sebenarnya untuk mengatasi masalah lain yang lebih besar dan mampu menggugat kestabilan ekonomi negara secara umumnya.

Kekeliruan mereka ditambah dengan sajian berita jenayah yang melibatkan warga asing di Malaysia sedangkan menurut sumber, data warga asing yang berdaftar secara sah untuk bekerja di Malaysia melakukan jenayah amat kecil jika dibandingkan dengan pendatang asing tanpa izin yang lebih terdorong untuk melakukan jenayah akibat desakan hidup kerana masuk secara tidak sah dan tidak mampu untuk kekal bekerja di satu-satu tempat bagi tempoh yang lama.

Di mana…………………..

Baca Seterusnya Klik http://www.bicara.news/category/fokus/

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

Connecting to %s