Kes Morais, Tiada Isu Lewat Siasatan-KDN

Tidak timbul soal kelewatan dalam proses penyiasatan kes pembunuhan Timbalan Pendakwa Raya Anthony Kevin Morais, kata Kementerian Dalam Negeri (KDN).

Menjawab soalan Chua Tian Chang @ Tian Chua (PKR-Batu) melalui jawapan bertulis di Dewan Rakyat hari ini, KDN berkata polis menjalankan siasatan sebaik sahaja laporan polis tentang kehilangan Morais dibuat.

“Pihak polis telah melihat semua aspek dalam siasatan yang dijalankan termasuk meneliti semua rakaman kamera litar tertutup (CCTV) yang berada di laluan yang sering digunakan mangsa.

“Dalam siasatan yang dilakukan, tiada sebarang kelengahan dari segi siasatan sehingga kes berkenaan berjaya diselesaikan,” kata kementerian itu.

Chua ingin mengetahui adakah benar dalam penyiasatan pembunuhan Morais, rakaman CCTV hanya disiasat selepas empat hari, dan adakah benar polis tidak menerima memo mengenai kes itu sehingga selepas 48 jam.

Mayat Morais, 55, ditemui di dalam tong dram berisi konkrit di Persiaran Subang Mewah, Subang Jaya, pada 16 September lepas.

Morais dilaporkan hilang pada 4 September, dan………….

Baca Sterusnya Klik : http://www.bicara.news/category/semasa/

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

Connecting to %s